Svenska / English  
Glömt lösenord

Michael Hansens rum och lägenheter är endast för studerande vid Lunds universitet. 

LU Acommodation vid Lunds universitet disponerar tio korridorrum för universitetets utländska utbytesstudenter.

På kollegiet finns det 244 korridorrum med en yta om ca 19 kvm. Vi har 8 st alkovrum (ett per hörnkorridor) med en yta om ca 23 kvm. Toalett och handfat finns på rummet. Dusch och kök delas med dina korridorskamrater. Rak korridor: 11 hyresgäster delar en dusch och ett kök med en yta om cirka 16 kvm. Hörnkorridor: 14 hyresgäster delar två duschar och ett kök med en yta om cirka 26 kvm. Trappor, korridorer, duschrum och kök städas en gång i veckan av vår personal.

Hyror 

Årshyran (2022) fördelas på nio månader. Juni, juli och augusti är debiteringsfria.

  • Rum i rak korridor: 3 404 kr
  • Rum i hörnkorridor: 3 515 kr
  • Alkovrum: 3 823 kr

Elektricitet, nätverksuppkoppling (trådlös och kabelanslutning), kabel-TV (Com-Hems grundutbud), värme och vatten är inkluderat i hyran. Kollegiets lokala nät är anslutet till Ownit Broadband AB via s.k. LAN-uppkoppling med en anslutningshastighet om 100 Mbps. Rummet är möblerat.

 

Vi har en speciell kö för våra lägenheter som man får ställa sig då man bott i korridorrum under minst tre månader med förstahandskontrakt. Lägenheter söks genom att lämna in en ansökan till receptionen. För att ställa sig i kö måste man ha bott på MHK i tre månader.

 

Vad ingår?

  • Rummen är möblerade. Möblemanget består av säng, sängbord, skrivbord, skrivbordsstol, fåtölj, fåtöljbord, skrivbordslampa och golvlampa. På varje rum finns dessutom en väggfast bokhylla med slåp. Möblerna är från 50-talet och är charmiga.
  • Anslutning till internet via Ownit. Anslutningshastigheten är 100/100Mbit.
  • Kabel TV-basutbud via ComHem. (Notera att utökat kabel-TV utbud, internet och telefoni via ComHem kostar extra och beställs från ComHem)
  • TV-licens för korridorköket står MHK för, dock inte själva TV-apparaten.
  • Korridorköken har:

Två stycken fullstora spisar med ugn, Microvågsugn, Strykjärn, Dammsugare, Två kyl och två frys vilket ger en hylla i en kyl och ett fack i en frys, Ett ovanskåp/boende för t.ex skafferivaror.       

 

Korridorlivet

Varje korridor utser inom sig en korridorförman som bl.a. har ansvaret att se till att rollen som "köksvakt" går runt i korridoren. Köksvakten tömmer sopor etc. och ser till att köket ställs i ordning inför personalens veckostädning. Korridorförmannen är oftast den som har hand om respektive korridors kassa vilket brukar användas till rengöringsmedel, gemensanna kryddor, dagstidning och ibland gemensamma fester. Varje korridor fungerar på sitt sätt med sina regler.

I korridorerna finns i regel allt vad som behövs i form av bestick, tallrikar, glas, muggar och köksredskap. De flesta korridorer har själva försett sitt kök med kaffekokare och vattenkokare, brödrost osv.